Министерският съвет прие проект на Постановление за изменение и допълнение

...
 Министерският съвет прие проект на Постановление за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Изменя се Устройственият правилник на ИАМН

 

Министерският съвет одобри план на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения устав на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, оповестяват от държавната пресслужба. Оптимизира се вътрешната конструкция на организацията, за повишение на успеваемостта и ефикасността в работата на контролната активност и разширение на опциите за интернационална активност в региона на трансплантацията и асистираната репродукция. Щатната бройка на организацията остава непроменена. Чрез прецизирането на функционалностите и отговорностите на структурните звена се реализира по-висока степен на сложен контрол върху предоставяната в страната здравна помощ.

Контролът върху активността на лечебните заведения ще се реализира от дирекция „ Контрол на медицинските действия и права на пациентите “. Капацитетът на дирекцията се добавя с юридически отдел, който досега бе структуриран в дирекцията, администрираща режимите по регистрация и издаване на позволения за лечебна активност.

Промените ще дадат опция дирекция „ Управление, съгласуваност и надзор на трансплантацията и асистирана репродукция “ да засилва контролните си функционалности. Към отговорностите на дирекцията се включват и дейностите по обмисляне, образуване, подкрепяне и съгласуване на интернационалната активност и съдействието в региона на трансплантацията и асистирана репродукция.

Дейностите по регистрация на лечебните заведения за извънболнична помощ и приютите, както и подпомагането на министъра на опазването на здравето при издаване на позволения за реализиране на лечебна активност на заведенията за болнична помощ, ще се реализират от дирекция „ Разрешения и регистрация на лечебни заведения “, осведомят още от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР